Hibiscus

hibis

Am discutat deja despre mai multe flori decoartive până acum. Am ajuns în punctul în care discutăm despre una dintre plantele mele favorite și anume Hibiscusul. 

Acesta face parte din familia Magnoliopsida și are în jur de 200-300 de specii cu diferite culori și forme. Se știe despre Hibiscus că provine din Asia și a devenit cunoscut și în Europa pe la începutul anilor 1900.hibiscus

Are efecte benefice asupra stării emoționale datorită parfumului său unic care ajută la producrea hormonilor de bucurie în corpul uman. Iar culoriile vii produc sentimentul de bucurie. Chiar mai mult are o subspecie denumită Kenaf-Hibiscus care este un remediu natural pentru durerile acute de gât.

Cum să o întreținem?

Fiind originar din zonele tropicale, Hibiscus se simte bine la lumina directă a soarelui și la temperaturi nu mai joase de 18 grade. Poate fi ținut ca floare de grădină sau floare decorativă interioară. Vara îi place la extrem și are nevoie să fie udată zilnic. Iarna însă are nevoie de protecție impotriva aerului rece de aceea este recomandat să o mutați din grădină într-un spațiu mai închis cu temperatura optimă. De udat am putea să și uităm pentru că iarna nu are nevoie de apă decât la fiecare a doua lună.

hibiszkuszAi Hibiscus la tine în casă sau grădină? Nu? Atunci fă rost de una.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s