Ficusul

Ficusul (Ficus Elastica) poate fi deosebit de decorativ dacă e îngrijit corespunzător. E simplu, dar foarte elegant în acelaşi timp, iar îngrijirea e foarte uşoară. 

ficus elastica

Ficusul e o plantă care provine din Asia şi poate creşte până la înălţimea de 25-30 m. Dacă doriţi să vedeţi un ficus de dimensiuni mari, vizitaţi Grădina Botanică din Cluj. Dar şi în apartament poate atinge înălţimea de 1,8-2,5 într-un timp relativ scurt. Dacă e îngrijit corespunzător, va creşte în jur de 38-45 cm pe an.

Această plantă necesită transplantare din 2 în doi ani, primăvara, atâta timp cât dimensiunile vasului fac acest lucru posibil, iar când vasul e prea mare puteţi să înlocuiţi doar stratul de deasupra. Puteţi folosi pământ universal de flori amestecat cu puţină turbă.

Temperatura camerei este ideală pentru ficus, iar curenţii de aer trebuie evitaţi, altfel frunzele pot cădea. Păstraţi planta la o temperatură de peste 10 grade Celsius chiar şi pe timp de iarnă.

Udarea se face o dată la 2-3 zile pe timp de vară, dar nu se pune prea multă apă. Nu lăsaţi pământul să se usuce complet nici iarna. Ficusul necesită o umiditate ridicată, deci e util să pulverizaţi frunzele cu apă mai ales dacă aerul din apartament este uscat.

Folosiţi îngrăşământ universal o dată la 2 săptămâni, din martie până în septembrie.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s