E sezonul crăciuniţelor

crăciuniţă sclumbergera

Dacă aţi avut sau aveţi crăciuniţe – mă refer aici la planta din familia cactuşilor, Schlumbergera – probabil că v-aţi dat seama că nu e deloc uşor să le păstraţi sănătoase şi să vă înflorească abundent. Eu personal am avut şi am în continuare multă bătaie de cap cu ele. Am una roşie care ştiam că înfloteşte în mai, dar spre surprinderea mea a dat boboci în noiembrie. Prea devreme m-am bucurat însă pentru că doar un boboc a reuşit să înflorească, restul s-au uscat. Şi chiar am îngrijit-o aşa cum am citit pe diferite site-uri: am avut grijă să nu o mişc deloc, am udat-o cam o dată pe săptămână, iar în sepembrie am început să-i ciupesc frunzele proaspete. Chiar nu ştiu cu ce am greşit.

Cu cealaltă plantă, în schimb, e cu totul altă poveste. În primăvară am pus-o afară pe terasă, nervoasă că nu a făcut flori iarna trecută. În octombrie însă mi s-a făcut milă de ea şi am pus-o în casă şi ce să vezi, a început să dea boboci. Văzând asta i-am ciupit frunzele proaspete şi acum e plină de boboci şi stă să-nflorească.

Ce e de făcut deci cu această plantă extrem de decorativă, dar capricioasă în acelaşi timp? Având în vedere sfaturile contradictorii pe care le-am citit, cât şi experienţa, eu zic că le place totuşi să petreacă vara la aer liber, iar chestia cu ciupitul frunzelor în septembrie nu e deloc o prostie. Vă rog să vă daţi cu părerea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s